Dine forældres gamle sneakers

I en tid hvor trendbarometeret ellers står på en hel del dyre pieces, har sneaker-manien bredt sig som aldrig før. Siden 1980’erne har der fandtes en subkultur af sneakerfans (også kaldet sneakerheads), men efterhånden er også helt almindelige danskere kommet med på den bølge. Kombinationen af sporty design og fornuftig komfort passer nemlig mange, og det kombineret med muligheden for at opstøve et par meget sjældne og helt specielle sneakers som andre på kontoret med garanti ikke har, har gjort vintage sneakers til en af dette efterårs største trends.

De skal selvfølgelig være nye…

Vi ved godt at der står ’dine forældres gamle..’ i overskriften på denne artikel, men med det menes selvfølgelig bare at dit næste par sko helst skal være fra – eller som minimum inspireret af – den tidsperiode. 1980’erne er kendt som sneakerens moderne gennembrud, hvor det lige så stille blev acceptabelt at bære de konforme sko på datidens kreative kontorer over hele verden. Stille bredte firstmover-bølgen sig til de helt almindelige borgere – heriblandt danskerne, og siden har sneakerbølgen ikke været til at stoppe.

3 eksempler på udødelige sneaker-klassikere:

 

  1. Løbesko fra New Balance er in som aldrig før. Forvent sporty design i forholdsvist diskrete gråtoner, som kan bruges på kontoret i shorts og i weekenderne. Priserne er desværre fulgt med hypen, hvilket resulterer i startpriser omkring 1000 spir.
  2. Man kan ikke komme uden om Beaverton-giganten Nike når man taler om vintage sneakers. Om du er til AirMax eller en mere speciel model er ret ligegyldigt, bare du husker at holde dig til lidt sarte og pastel-agtige farver. Varierer meget i pris og kan købes mange steder online.
  3. Adidas’ originale sneaker er egentlig ikke særlig feteret i sneakerhead-kredse, men kan sagtens bæres alligevel. Skoen blev egentlig introduceret på håndboldbanen, men har siden ændret såldesign og opbygning over flere omgange. Tysk kvalitet når det er bedst – Priser i den lave ende af sneaker-spektret.

Hvad hvis jeg hader sneakers?

Hvis du bare ikke kan forlige dig med sneakers som skotype,kan du enten vælge nogle mere neutrale, ellers er der også andre muligheder for at brillere på fodtøjsfronten. Sejlerskoene har været populære i flere år og kan sagtens bæres endnu, men i takt med at det bliver koldere bliver legendariske boots fra dr. Martens helt sikkert også et stort hit. Derudover er Billi Bi støvler, Sorel og ballerina sko også noget der kan kigges nærmere på.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*