Straight fit jeans

Efter et årti domineret af hængerøv og lasket holdning, er det nu ved at være på tide med en lidt bedre og mere stilet jeans-kultur. I dette indlæg kigger vi nærmere på begrebet og trenden jeans med straight fit, som kort sagt er jeans med en figursyet pasform og en smule luft uden at blive baggy. Denne trend er dog forbeholdt herrerne – For kvinder er reglen stadig ”jo strammere jo bedre”. Vi tager selvfølgelig det forbehold at alle skal gå i det tøj de føler sig mest tilpas i – vi prøver blot at vejlede til en smule bedre stil.

Synonymer og definition

Straight fit jeans kommer i mange typer, farver og variationer. De fleste modebrands forsøger nemlig at differentiere sig fra mængden ved at finde på specielle betegnelser for deres straight fit jeans, hvilket resulterer i at der findes en hel del synonymer for den ellers ret gængse beklædningsgenstand. Når du søger efter straight fit jeans kan du derfor få flere resultater frem ved at søge på synonymer som:

  • Normal fit jeans
  • Standard fit jeans
  • Baggy skinny fit jeans (jep, den er god nok)
  • Stretch jeans

Definitionen på straight fit jeans er bukser i denim-stof, der har en forholdsvist figursyet pasform. Forestil dig en mellemting mellem et par helt tætsiddende jeans og et par klassiske baggy-jeans – Pasformen er som ved de tætsiddende og looket lidt hen ad klassiske baggy-jeans.

Hvorfor kommer denne trend nu?

Som nævnt i starten af denne artikel, kommer hele trend-bølgen omkring straight fit jeans som en reaktion på de ekstreme jeans-typer, nullerne senere er blevet kendt for. Forskellige subkulturer og typer tyede nemlig til både helt tætsiddende og meget baggy jeans, og det skabte desværre en meget splittet kultur omkring den ellers folkelige beklædningsdel. Nu er den gyldne mellemvej – straight fit jeans så endelig kommet på mode, og det vil mange helt sikkert sætte pris på.

Kvalitet eller kvantitet?

Jeans kommer i mange prisklasser og straight fit jeans er ingen undtagelse. Vores råd er dog at satse benhårdt på kvalitet, når jagten går ind på et par nye smarte straight fit jeans. Det er slet ikke nødvendigt at have mange forskellige par jeans, så længe man er glad for de få man har. Vi kender alle begrebet ’yndlingsjeans’ – sats på at købe et par nye af den slags, hver gang du shopper efter jeans.

shoping sale background theme. clothes on hanger in shop
shoping sale background theme. clothes on hanger in shop

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*